QUÈ HI TROBARÀS?

Activitats de narració oral:

* Sessions de contes per a Nadons, Infants, Adolescents, Adults, Persones de la Tercera Edat.

* Tallers de formació: "La narració oral, eina didàctica a les classes de llengua", "narració oral i conflictes a l'adolescència"

* Regala un conte personalitzat

Jugant amb les paraules:

* Contes per narrar tantes vides com universos n'hi haguessin.

* Poemes

* Articles d'opinió

* Entrevistes imaginàries.

* Imatges, vivències, pensaments per compartir.

* Actes per poder escampar la boira quan l'ànima se sent en compressió.

* Lectures per obrir camins.

* Temps de silencis fets paraules.

sessions de contes per a adolescents

El públic adolescent és un públic de vegades oblidat en el nostre repertori. Segons l'edat es troben en aquella terra que no té nom i se senten massa grans per escoltar les històries de "nens" i potser poc animats a seguir els contes per a adults.
Com a mestra d'alumnes de batxillerat i d'ESO, fa molts anys que faig servir el conte com a eina d'aprenentatge a les meves classes i sovint he pogut contemplar com se'ls obren els ulls i el cor quan la història que s'explica senten que és per a ells. De tots aquests anys d'experiència sorgeixen alguns dels títols de les meves sessions.
Us les deixo a continuació perquè trieu la que més us convingui:

1. Dones de llegenda
Quantes dones veiem a les ciutats en forma de marbre i quants noms apareixen en llibres i dites populars? Sabem qui van ser i què van fer? Amb aquesta sessió traurem la pols al temps i coneixeràs els secrets d’algunes dones de llegenda.
2. Històries de Barcelona
Vols descobrir la ciutat de Barcelona a través de les seves històries? Aquesta sessió es pot fer en grup, trepitjant directament els racons que han creat cada llegenda o bé, assegut allà on estiguis imaginant-te com era la vida quotidiana i els paisatges d’aquella Barcelona de fa tants i tants anys.
3. Contes per a un món millor

De vegades les històries ens ajuden a entendre millor els valors universals com l’amistat, l’amor, la generositat… Amb aquesta sessió es pretén fer de mirall de models de comportament més saludables per aconseguir ser més feliços.
4. Volta el món i torna a Camprodon
La mar Mediterrània ha estat testimoni de les aventures més importants de la nostra cultura: des de les histories clàssiques que ens va deixar Homer passant per les de pirates fins arribar a algun pescador de casa nostra. Aquesta sessió pretén fer un recorregut des dels nostres orígens fins a l’actualitat.


Taller Viu la teva aventura

Aquest taller és opcional.


Després de la sessió de contes, els nois i noies poden posar-se per grups o individualment (segons el nombre de persones) i fer un taller d’escriptura en què acabaran creant la seva pròpia aventura.

5. Passi, passi, que veurà el piset
En aquesta sessió, hi trobaràs històries per reflexionar, per entendre el món, per descobrir de què carai va tot això que els adults anomenen viure i conviure, fer-se gran... I també per descobrir-te, per ser més conscient de qui ets i de qui vols ser... per reconèixer els teus tresors com a persona...
6. Contes des de la quietud

Aquesta sessió proposa històries per trobar respostes, per aquietar la ment. Proposa buidar el cap d’allò que li sobra per tornar-lo a omplir amb allò que a cadascú li serveixi. Una sessió fàcil, sense pressions ni prejudicis... per gaudir-la amb ritme pausat.

7. Contes de por
En aquesta sessió la por entra per les orelles i s’escampa per tot el cos. De la mà dels autors clàssics d’aquest gènere, viatjarem mentalment per les històries més sòrdides que mai haguéssim imaginat.
8. Contes d'autor
Les sessions de contes que tenen com a tema central un autor pretenen, entre altres coses, fer-ne difusió de la seva obra i dinamitzar-ne la lectura. Autors com Ray Bradbury, Edgar Allan Poe, Rudyard Kipling, Anna Gavaldà o Giovanni Papini són els que proposo en el meu repertori que, per altra banda, és susceptible a renovacions, suggeriments i propostes.
9. Taller de contes

Els tallers de contes són opcionals. Tenen una durada entre una hora i mitja i dues hores i poden anar seguits d'una sessió de contes (55 minuts) o un aperitiu de contes (20 minuts).Els tallers són:


1. Viu la teva aventura
2. Plomes per volar
3. Les paraules amagades