QUÈ HI TROBARÀS?

Activitats de narració oral:

* Sessions de contes per a Nadons, Infants, Adolescents, Adults, Persones de la Tercera Edat.

* Tallers de formació: "La narració oral, eina didàctica a les classes de llengua", "narració oral i conflictes a l'adolescència"

* Regala un conte personalitzat

Jugant amb les paraules:

* Contes per narrar tantes vides com universos n'hi haguessin.

* Poemes

* Articles d'opinió

* Entrevistes imaginàries.

* Imatges, vivències, pensaments per compartir.

* Actes per poder escampar la boira quan l'ànima se sent en compressió.

* Lectures per obrir camins.

* Temps de silencis fets paraules.

dilluns, 20 de maig del 2013

HELENA 18


Com una papallona lleugera, fràgil, bella... així et veig. La meva Butterfly s'ha fet gran i ara, asseguda aquí, puc posar-me les sabates del passat i transitar en aquests 18 anys per camins que han quedat per sempre enganxats a les nostres passes.

Una respiració és més completa quan és a dos. Em pregunto quantes respiracions es fan al llarg de nou mesos de vida inseparable? Segur que també tu fluïes mentre feia tai-txi o contemplava els camps plens dels verds més intensos... Segur que la teva saviesa antiga es nodria dels nous camins acabats de descobrir.

Càlida, dolça, com un núvol que bressola els malsons i els escampa... com un far que il·lumina totes les nits fosques de l'ànima... És clar que t'havies de dir Helena! Tal com ho vaig saber mirant-te la cara en aquell moment de tenir-te a un esbufec del gemec més amorós. Enrere va quedar Adelgisa, per la mezzo de Norma, o Ada. Enrere van quedar les incerteses. Eres tu, tal com t'havia intuït.

Se'm fa estrany. Estrany pel prodigi que suposa recordar-te agafada a mi i haver de reconèixer-te en aquest cos de dona en què t'has convertit. Ets la mateixa que entrava a l'armari de la cuina i pispava les galetes d'amagat? La mateixa que buscava desesperadament pinyons pels Pinetons o per qualsevol racó per devorar-los o la que encara ara té la visió més aguda per descobrir els espàrrecs en els boscos més feréstecs? No en tinc cap dubte que sí. Hi ha una dolçor en la teva mirada, com la que vaig veure en el primer instant de tenir-te al davant. Una dolçor d'algú que espera que la vida se li obri de bat a bat com un llibre expectant de mostrar totes les aventures que li habiten. 

Fa 18 anys la vida em va fer un regal insuperable. Si m'haguessin fet tancar els ulls i demanar un desig de com voldria que fossis, no ho hauria pogut millorar. Hi ha tant d'amor en tu, Helena, i jo n'he après tant a deixar-me amarar de tu... Acompanyada i acompanyant-te hem fet un camí plàcid perquè fas que tot resulti fàcil. Per l'amorositat que emanes, per l'empatia, per l'agudesa que circula per les teves cèl·lules de saber abans que passin les coses... Et miro i admiro la teva generositat, la teva lleialtat i compromís amb les persones que estimes... Em sento plena només de somiar-te. 

Aquí, amb nosaltres, queden les nits de cinema, els passejos, les platges, les amanides, les confessions, les cançons, les peces de piano a quatre mans, les carreteres perdudes, els contes, tots els fullets que han viscut a casa, l'escola, les classes i el despiste de portar una arracada de cada, els mitjons cotxinitos, els atacs de pessigolles, els reikis, els massatges, els banys d'escuma, la roba tallada, l'abraçada sempre a punt, els mimitos... Aquest mapa afectiu de tu té el traç incrustat en la meva pell com la capa que sosté l'eix de tot el meu moviment vital. 

La meva Butterfly fa dies que va sortint de mica en mica del capoll i es va transformant en aquest ésser únic que ets. Desplega les ales petita-gran Butterfly i vola ben amunt per guaitar paisatges que t'ajudin a treure el millor de tu a cada moment. Paisatges que connectin amb la teva essència, que tracin rutes dins teu que et facilitin saber qui ets i què has vingut a fer aquí. Paisatges per experimentar el joc de la vida, el joc d'aprendre a ser feliç.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada