QUÈ HI TROBARÀS?

Activitats de narració oral:

* Sessions de contes per a Nadons, Infants, Adolescents, Adults, Persones de la Tercera Edat.

* Tallers de formació: "La narració oral, eina didàctica a les classes de llengua", "narració oral i conflictes a l'adolescència"

* Regala un conte personalitzat

Jugant amb les paraules:

* Contes per narrar tantes vides com universos n'hi haguessin.

* Poemes

* Articles d'opinió

* Entrevistes imaginàries.

* Imatges, vivències, pensaments per compartir.

* Actes per poder escampar la boira quan l'ànima se sent en compressió.

* Lectures per obrir camins.

* Temps de silencis fets paraules.

divendres, 6 de juny de 2014

10 ANYS DE TALLER GINEBRÓ


10 és un número especial. Per als més petits, és la primera xifra important a què arriben quan aprenen a comptar ajudant-se dels dits de les mans; o una manera d’agrupar els objectes; o, si voleu, el número de la paciència quan esperem que la calma ens visiti. És, també, l’aniversari que ens situa a l’antesala d’una etapa tan important com l’adolescència... I és, sens dubte, un pretext per celebrar la consolidació d’una etapa educativa postobligatòria que l’Escola Ginebró va iniciar el curs 2003-2004, a Cardedeu, i que va donar peu al naixement del Taller Ginebró.

Bufar espelmes sempre situa la mirada cap enrere. En aquest cas, cap al passat més recent de l’escola. Les persones que van iniciar aquest viatge van posar a les maletes tot allò que és sinònim d’imprescindible: il·lusió, esforç, voluntat, treball en equip, confiança, audàcia, rigor, creativitat, tolerància, resiliència, acceptació, feina, feina i feina.

I aquí estem! Amb la satisfacció d’haver crescut, de tenir un espai en aquest poble, en aquest antic taller com era la Tèxtil Rase i que, justament, per honorar el seu nom original, vam guiar les nostres passes fent d’aquesta aposta un taller no de telers, sinó de persones. En aquest cas, els nostres propòsits han estat treballar amb teixits humans i acompanyar-los amb tot l’amor que sentim els professors i tot l’equip que el fem possible tant en el batxillerat com en els diferents cicles formatius o proves d’accés per tal de fer d’ells uns estudiants lliures, capaços d’enfrontar-se i de manegar-se en el món que els ha tocat viure, amb la mirada connectada en ells i en la confiança que tenen un gran tresor per oferir al món que els espera.


Deu anys, doncs, que ens omplen d’alegria i de satisfacció i que volem compartir amb tots els qui ho heu fet possible.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada