QUÈ HI TROBARÀS?

Activitats de narració oral:

* Sessions de contes per a Nadons, Infants, Adolescents, Adults, Persones de la Tercera Edat.

* Tallers de formació: "La narració oral, eina didàctica a les classes de llengua", "narració oral i conflictes a l'adolescència"

* Regala un conte personalitzat

Jugant amb les paraules:

* Contes per narrar tantes vides com universos n'hi haguessin.

* Poemes

* Articles d'opinió

* Entrevistes imaginàries.

* Imatges, vivències, pensaments per compartir.

* Actes per poder escampar la boira quan l'ànima se sent en compressió.

* Lectures per obrir camins.

* Temps de silencis fets paraules.

dijous, 24 d’octubre del 2013

YOSHI HIOKI O EL CONTE EXPLICAT A CAU D'ORELLA


Ahir va ser el gran dia! Per primer cop, Cardedeu participava dins el Festival de Narració Oral Munt de Mots amb una sessió de contes per a adults gràcies a la col·laboració del bar Pla de la Calma i, per primer cop, teníem a casa nostra en Yoshi Hioki, tot un honor.

Feia setmanes que l'acte s'anava preparant i tothom sap que per difondre un esdeveniment la millor xarxa social és la de la paraula que s'entrega mirant als ulls a la persona amb qui parles i li transmets tot el que té de bo assistir a una sessió de contes. Així que feia setmanes, dic, que el boca-orella ja estava en marxa i la sessió de contes eròtics que ens va oferir en Yoshi s'esperava amb ganes.

Tant en Dani, l'amo del bar, com els treballadors van col·laborar perquè l'espai, la llum, el menjar a oferir... tot estigués cuidat i no hi faltés de res.
En aquest ambient íntim, càlid, pròxim... en Yoshi va anar despertant-nos les orelles i altres sentits amb històries que suggerien imaginar-nos un món ple de subtileses. 

Des del joc que va del xiuxiueig a la paraula contundent, ens va delectar amb cada un dels contes.  N'hi va haver espai per a tot: per escoltar sentint cada corba melòdica com qui puja i baixa en la respiració d'un altre; per somriure i riure amb el joc de contrastos, amb les ironies... per quedar-nos bocabadats  amb els wakas cantats en japonès i tan ben interpretats... En Yoshi ahir ens va dornar una lliçó de sensibilitat oriental que, portada a la narració oral, era com si ens estigués explicant un conte a cau d'orella.

Amb una sala plena a vessar, en Yoshi es va acomiadar amb un últim waka i aleshores es va fer aquell silenci tan ple del final dels contes en què sents que toques l'infinit. I jo crec que una mica, o bastant, sí que el vam tocar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada