QUÈ HI TROBARÀS?

Activitats de narració oral:

* Sessions de contes per a Nadons, Infants, Adolescents, Adults, Persones de la Tercera Edat.

* Tallers de formació: "La narració oral, eina didàctica a les classes de llengua", "narració oral i conflictes a l'adolescència"

* Regala un conte personalitzat

Jugant amb les paraules:

* Contes per narrar tantes vides com universos n'hi haguessin.

* Poemes

* Articles d'opinió

* Entrevistes imaginàries.

* Imatges, vivències, pensaments per compartir.

* Actes per poder escampar la boira quan l'ànima se sent en compressió.

* Lectures per obrir camins.

* Temps de silencis fets paraules.

dimarts, 3 de novembre de 2015

ENTREVISTA A VALORS RÀDIO PER AL FESTIVAL MUNT DE MOTS

Valors Ràdio

Arxiu dels programes de ràdio de Valors

Alicia Molina: “Explicar un conte és un acte d’amor”

Una de les coses que molts recordem amb més estima de la nostra infantessa són els contes. La narrativa oral és una tradició bàsica a la majoria de cultures del món. Una riquesa que cada octubre se celebra i es comparteix a la capital catalana en el Munt de Mots, el Festival de Narració Oral de Barcelona.
Les paraules “hi havia una vegada…” ens obren un ventall tan ampli de possibilitats que Alicia Molina, contacontes professional i membre de l’organització d’aquest esdeveniment, defineix “explicar un conte com un acte d’amor, una acció, neta i pura”. “Narrar un conte és com despullar-se; ja que la paraula, el gest i la veu ho omplen tot”, afegeix Molina.
Ara bé, malgrat “els contes formen part de la nostra necessitat d’explicar-nos al món” i la narrativa oral és presenten a totes les cultures, Molina lamenta que “aquesta sigui una disciplina artística que encara costa molt donar a conèixer”.
De fet, Molina assegura que “tots tenim a dins un narrador en potència perquè és una qualitat que compartim com a humans”. Només necessitem una bona història, les paraules adequades, ritme i escolta a l’altre.
Està previst que la VI edició del Munt de Monts, que tindrà lloc del 19 al 24 d’octubre, sigui tot un esdeveniment. S’aplegaran a Catalunya més de quaranta contacontes arribats de diversos països: Veneçuela, Camerun, França, Galicia, País Basc, etc. I, per finançar aquest festival els seus organitzadors han posat en marxa un Verkami.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada